Apps maken (2de graad)

Doel

We gebruiken Appinventor om een aantal STEM gerelateerde apps te maken, op maat van de tweede graad SO (14-16 jaar). Het maken van apps is een vorm van ‘Engineering’. Door de functie van de apps te linken met Wiskunde, Wetenschap of andere vakgebieden kunnen we zinvolle vakoverschrijdende STEM projecten creëren.

De komende maanden zullen er meer apps op deze pagina gepubliceerd worden.

Door het afschermend beleid van Apple is deze omgeving enkel bruikbaar voor Android devices.

SMS app

Deze app verstuurt een aantal voorgeprogrammeerde sms berichten naar voorgeprogrammeerde telefoons. Als extra kan je met deze app met één druk op de knop een sms versturen met een link naar uw gps locatie. Kan jij deze app helemaal op maat van uzelf maken?

Bekijk lesblad (pdf)

Download programma (7zip)

WATERPAS

Deze app gebruikt de oriëntatiesensor (indien aanwezig) van een tablet of smartphone om zelf een waterpas te maken. Kan jij deze waterpas knapper maken of hier een kompas bijvoegen?

Bekijk lesblad (pdf)

Download programma (7zip)

NOOD

Je hebt zelf een ongeval, of je ziet een ongeval gebeuren? Met deze app heb je alle nuttige telefoonnummers bij de hand, je weet je exacte locatie en je wordt geholpen met de eerste zorgen. kan jij deze app uitbreiden zodat die een oplossing geeft voor vele mogelijke scenario’s?

Bekijk lesblad (pdf)

Download programma (7zip)